"Op de Veluwe is van alles te beleven..."

Uitstapjes op de Veluwe

Parkhotel Hugo de Vries is een mooie locatie om te overnachten in de gemeente Ede. Geroemd om onze huiselijke sfeer en vriendelijk personeel. Dit drie sterren hotel ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Ede, op loopafstand van de bossen en op fietsafstand van de meest bijzondere plekjes van de Veluwe.

Zoekt u nog een ontspannen wandeling tijdens uw verblijf? Bekijk deze heerlijke wandelingen in deze link: https://www.wandeleninede.nl

De perfecte plek om de prachtige Veluwe te ontdekken.

De Koepel

De Koepel in LunterenRijksmonument de Koepel is deel van het Lunters erfgoed en staat in het Lunterse Buurtbos op de ‘Galgenberg’. Vanaf deze toren ziet u de diverse boomsoorten en het unieke ‘bladpatroon’ waarin ze zijn aangeplant. Vanaf de top ziet u de weidse vergezichten die de Gelderse Vallei zo uniek maakt. Bij helder weer is het zelfs mogelijk de Dom in Utrecht te zien.

Knorrehuus

Het Knorrehuus in LunterenOp een afstand van 1 km vanaf het hotel vindt u het Knorrehuus. Dit is elke dinsdag geopend om te genieten van het boerenleven en te kijken in de prachtige tuinen. U vindt het Knorrehuus op de Lunterseweg 67, Ede.

Het Lunterse Buurtbos

Het Lunterse BuurtbosWilt u genieten van een dagje natuur dan kunt kiezen voor een mooie wandeling of fietstocht door het Lunterse bos, waar u heerlijk kunt picknicken op het middelpunt van Nederland of gezellig bij uitkijktoren De Koepel. Bij het VVV-kantoor in het dorp vindt u mooie routes. Ga voor meer informatie naar de website van Het Lunterse Buurtbos.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park de Hoge VeluweWilt u meer weten van de geschiedenis van de Veluwe dan kunt u terecht op Park De Hoge Veluwe, de ingang in Otterlo is het dichtst bij. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Ouwehands Dierenpark en Koningin Juliana Toren

Koningin Juliana TorenBent u met het gezin op de Veluwe en wilt u een dagje plezier maken ga dan naar het Familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn of ga wilde dieren kijken in Ouwehands Dierenpark in Rhenen en ga zelf klimmen en klauteren in Ravot Aapia.

Kijktuinen Nunspeet

De Kijktuinen in NunspeetBent u een tuin liefhebber en heeft u ‘groene vingers’ neem dan een kijkje in de Kijktuinen in Nunspeet, het ‘Bloemenhart van de Veluwe’. Hier vindt u het oud-Hollandse plein met wilgen, hortensia’s en hosta’s maar ook Zimbabwaanse beelden en beeldende kunst.

Pluimveemuseum

Het pluimveemuseum in BarneveldWilt u alles weten over kippen en eieren dan kunt u naar het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld. In dit unieke museum wordt de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond.

Kijk en Luistermuseum

Het Kijk en LuistermuseumWilt u de (klein)kinderen laten zien hoe er muziek gemaakt werd toen er nog geen elektriciteit was, neem dan een kijkje in het Kijk en Luistermuseum in Bennekom.

Museum Oud Lunteren

Museum Oud LunterenNieuwsgierig naar het oude dorp Lunteren, neem dan een kijkje in het Museum Oud Lunteren. Hier vind u vele afbeeldingen en historische voorwerpen.

Museumpark Harskamp

Museumpark HarskampWilt u een kijkje nemen in de geschiedenis van de Nederlandse Infanterie neem dan een kijkje in het Museumpark Harskamp.