Beleef het zelf in Lunteren

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe ligt centraal in Gelderland. In het noorden wordt het gebied begrensd door de Randmeren, in het oosten door de IJssel en in het zuiden door de Rijn. In elk seizoen ziet de Veluwe er totaal anders uit. Van bloeiende bloesem in de lente, de prachtige kleuren van de herfst tot het sprookjesachtige besneeuwde winterlandschap; de Veluwe biedt het allemaal. Flora en fauna op z’n best. Met zo’n grote diversiteit aan landschappen is er voor ieder wat wils. De mooiste bossen van Nederland met een grote variatie aan begroeiing. Bekijk reeën, herten en wilde zwijnen. Over eeuwenoude zandwegen voeren de wandelroutes u langs stuifzanden, heidevelden, oude naald- en loofhoutbossen.

Wandelhotel

Parkhotel Hugo de Vries is de perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie op de Veluwe. In het seizoen ontvangen we vele gasten die het hotel verkiezen als vertrekpunt voor hun ontdekkingstochten op de Veluwe. Mede door de ligging is het een ideaal startpunt voor diverse routes. Het hotel is dan ook een officieel knooppunt in het ‘Fietsknooppuntennetwerk’. Uiteraard zijn routekaarten met fiets- en wandelroutes bij ons verkrijgbaar. Voel u thuis in 'wandelhotel' Hugo de Vries en geniet van de Veluwe!

Wandelen en overnachten

Na een dag wandelen kunt u in Parkhotel Hugo de Vries heerlijk tot rust komen. Laat u verwennen in één van de restaurants in het centrum van Lunteren, of pak de fiets, auto of trein om Ede te ontdekken. Helemaal tot rust komen? Boek ons Sauna arrangement om uw lichaam te verwennen in Sauna de Veluwe.

Wandelroutes Veluwe

Er zijn op de Veluwe heel veel wandelroutes die d.m.v. duidelijke markeringen te volgen zijn. Geniet van bos, heide, zandverstuivingen en schilderachtige vergezichten. Voor wandelaars met honden zijn er veel losloopgebieden waar uw trouwe metgezel uitgebreid op speurtocht kan.

Ligging van het hotel

Het hotel ligt aan de rand van het gezellige dorpje Lunteren. In en om Lunteren kunt u:

  • winkelen in het knusse, autovrije centrum
  • smaakvol dineren in één van de restaurants
  • gezellig wat drinken op één van de terrasjes of in één van de bars
  • fietsen of wandelen in de prachtige bosrijke Veluwse omgeving
  • met de trein, auto of fiets naar Ede waar u uitgebreid kunt winkelen