Beleef het zelf in Lunteren

Fietsen op de veluwe

De Veluwe is bij uitstek geschikt om op de fiets te ontdekken. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. De enorme variatie aan landschappen en natuur zijn een trekpleister voor natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland. De nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom bieden een prachtig decor om heerlijk in te onthaasten en om van te genieten. De Veluwe staat bij fietsers bekend om het zeer uitgebreide netwerk van fiets- en wandelpaden.

Fietshotel

Parkhotel Hugo de Vries mag met recht een 'fietshotel' genoemd worden. In het seizoen ontvangen we vele gasten die het hotel verkiezen als vertrekpunt voor hun ontdekkingstochten op de Veluwe. Mede door de ligging is het een ideaal startpunt voor diverse routes. Het hotel is dan ook een officieel knooppunt in het 'Fietsknooppuntennetwerk'. Uiteraard zijn routekaarten met fiets- en wandelroutes bij ons verkrijgbaar.

Fietsen en overnachten

Na een dag fietsen kunt u in Parkhotel Hugo de Vries heerlijk tot rust komen. 
Terwijl u 'oplaadt' voor de volgende dag kunt u uw elektrische fiets opladen in het hotel. Uiteraard is er ook een fietsenstalling voor uw fiets. Tip: wandel 's avonds lekker het centrum van Lunteren in en ga dineren in één van de restaurants.

Fietstochten op de Veluwe

De diverse fietstochten over de Veluwe voeren u langs heide, bossen en heuvels, maar ook polders, open vlakten en rivierenlandschappen. Oude Hanzesteden, kleine stadjes, landgoederen en kastelen zorgen voor de nodige afwisseling evenals grafheuvels, molens en een paar van de oudste kerken van Nederland. U raakt niet uitgekeken! Op de fiets bent u midden in de natuur en kunt u de Veluwe volledig in u opnemen. Ga de omgeving verkennen en geniet van de schitterende fietsroutes!

Fiets huren?

Mocht u zelf niet over een fiets beschikken dan zijn er in Lunteren diverse mogelijkheden om een fiets te huren. Met onderstaande bedrijven hebben wij een goede ervaring:

Ligging van het hotel

Het hotel ligt aan de rand van het gezellige dorpje Lunteren. In en om Lunteren kunt u:

  • winkelen in het knusse, autovrije centrum
  • smaakvol dineren in één van de restaurants
  • gezellig wat drinken op één van de terrasjes of in één van de bars
  • fietsen of wandelen in de prachtige bosrijke Veluwse omgeving
  • met de trein, auto of fiets naar Ede waar u uitgebreid kunt winkelen