Beleef het zelf in Lunteren

Beste prijs/kwaliteit hotel in Ede

Parkhotel Hugo de Vries is een fantastische locatie om te overnachten in de gemeente Ede. Geroemd om onze huiselijke sfeer en vriendelijk personeel. Dit drie sterren hotel ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Ede, op loopafstand van de bossen en op fietsafstand van de meest bijzondere plekjes van de Veluwe. De perfecte plek om de prachtige Veluwe te ontdekken.

Hotel Ede als vertrekpunt - in en om Ede kunt u:

  • winkelen in het zeer uitgebreide winkelcentrum
  • fietsen en wandelen in het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • smaakvol dineren in één van de vele restaurants
  • gezellig wat drinken op één van de vele terrasjes
  • de markt bezoeken op maandagochtend of zaterdag
  • fietsen of wandelen in de prachtige bosrijke Veluwse omgeving

Fietsen, wandelen en paardrijden in de groene gemeente

Hotel Ede - Parkhotel Hugo de Vries is gelegen te midden van Barneveld, Veenendaal, Bennekom, Otterlo. Het ligt aan de rand van het knusse dorpje Lunteren, vlak bij Ede. In deze groene gemeente waar 'gezond' en 'actief' kernwoorden zijn kunt u heerlijke wandelen en fietsen. Het is centraal gelegen in Nederland en goed bereikbaar met directe toegang tot de A30 en de A12. Wilt u er een paar dagen tussenuit? Kom dan overnachten tussen de bossen en ontdek de ruige natuur op de fiets, te paard of wandelend. Het landschap is hier uniek en afwisselend met zandverstuivingen, bossen en heidevelden. Bekende natuurgebieden in de directe omgeving zijn het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Wekeromse Zand. Daarnaast zijn landgoed Kernhem en landgoed Hoekelum erg de moeite waard.

Winkels, restaurants en terrasjes - uitgaan in Ede

Wilt u lekker uit eten, gezellig lunchen, een terrasje pakken of een dagje winkelen? Het centrum van Ede biedt alles wat nodig is voor een heerlijk dagje zorgeloos shoppen of verrassend dineren. Alle bekende winkels zijn vertegenwoordigd. Zoekt u iets speciaals? Bezoek dan eens het oude centrum van Ede, de Bospoort. Hier vindt u diverse (kunst)winkels en restaurants. Het Museumplein in het hart van de stad is een gezellige uitgaansgelegenheid met een keur aan café's en restaurants. Laat u na een avondje stappen met een taxi voor de deur afzetten bij Hotel Ede of pak de trein - het station is op loopafstand.

Kunst en Cultuur

Ede is onder andere bekend van het Kröller-Müller Museum en CineMec (de grootste 3D-bioscoopzaal van de Benelux). Naast deze grote trekpleisters biedt Ede ook een filmhuis (Cultura) en theaters (De Reehorst en Cultura) waar u terecht kunt voor dans, muziek, cabaret en kleinkunst. Ook worden er in Ede worden vele evenementen georganiseerd. Een jaarlijks terugkerend evenement is het Airborne weekend in September, met luchtlandingen van honderden parachutisten op de Ginkelse heide ter herdenking van de Slag om Arnhem.